- İstanbul | Bursa | Budapest | Baku
- info@aifteam.com
- 09:00 - 18:00
Yapay Zeka ile Fotoğrafçılık: Gerçeklik Kavramının Değişen Yüzü

Yakın zamanda Google, yapay zeka ile fotoğraflarda kişilerin yüz ifadesini değiştiren yeni teknolojisini tanıttı.
Günümüzde, akıllı telefonlar ve yapay zeka, fotoğrafçılığın ve gerçekliğin tanımını kökünden değiştiriyor. Google’ın son lansmanında tanıttığı Pixel ve Pixel 8 Pro, diğer cihazların ötesine geçerek, fotoğraflardaki yüz ifadelerini dahi değiştirebilen bir yapay zeka kullanımı sunuyor.
Grup fotoğraflarında herkesin uygun göründüğü durumları hepimiz yaşamışızdır. Artık Google’ın yeni telefonları, bu sorunu çözmek için geçmiş ifadeleri kullanarak bir adım öne geçiyor. Bu dikkat çekici özellik, “Best Take” olarak adlandırılıyor.
Bu cihazlar aynı zamanda fotoğraflardaki istenmeyen unsurları silme, taşıma ve boyutlandırma yeteneği sunar. “Magic Editor” adı verilen bu özellik, çevresindeki pikselleri analiz ederek eksik alanları doldurur ve bu işlem, milyonlarca diğer fotoğraftan alınan bilgilerle yapay zeka tarafından gerçekleştirilir.
Bu özellikler sadece bu cihazla çekilen fotoğraflar için değil, aynı zamanda Google Fotoğraflar kütüphanenizdeki herhangi bir fotoğrafa uygulanabilir.
Ancak, bu teknoloji, fotoğrafçılık ve gerçeklikle ilgili yeni sorular gündeme getiriyor. Bazıları bu teknolojiyi “rahatsız edici” ve “korkunç” olarak tanımlarken, diğerleri ise fotoğrafın gerçekçiliği konusunda şüpheler taşımaya başlıyor.
Fotoğrafların manipülasyonu aslında eski bir kavramdır, ancak yapay zeka ile gerçekliği değiştirmek daha da basit hale geldi. Yapay zeka, güzel görünen fotoğraflar elde etmek amacıyla tasarlanmıştır, gerçeklik yaratmak için değil.
Sonuç olarak, bu teknoloji fotoğrafçılığın geleceğini şekillendirirken, gerçeklik ile sanat arasındaki sınırı daha da karmaşık hale getiriyor. Teknoloji geliştikçe, bu tür yeni fotoğraf düzenleme özellikleri etik düşünceyi sorgulamamıza neden olabilir.